Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/klikjebeter/public_html/prowriter/lib/dbase.class.php on line 120
Klikjebeter - Enkelklachten!!dit zijn de oefeningen

enkelklachten zijn veel voorkomende klachten bij sporters. Maar hoe kom je er van af?

Enkelklachten zijn veel voorkomende klachten bij sporters. Maar hoe kom je er van af? Welke oefeningen moet je doen? Op deze pagina proberen wij het je uit te leggen.

Enkelklachten komen veel voor bij bal sporters en sporters die veel springen. Er is dan meestal sprake van een enkel verzwikking ook wel inversie trauma of enkel distorsie genoemd. Door een verkeerde beweging beschadigen de enkel banden aan de buitenkant van de enkel in sommige gevallen scheuren de enkelbanden.

KRIJG DIRECT TOEGANG TOT DE OEFENINGEN

Welke symptomen zie je bij enkelklachten?

Nadat je de enkel verzwikt hebt zul je een pijnlijke enkel hebben bij het belasten en bewegen van de enkel. Meestal is er ook een zwelling aanwezig met of zonder bloeduitstorting. Als er sprake is van een bloed uitstorting zijn er een of meerdere enkelbanden ingescheurd of afgescheurd ook zie je dan dat tijdens het onderzoek dat er een vergrote bewegelijkheid aanwezig is van het enkelgewricht. Een verzwikte enkel hersteld meestal binnen zes weken. Na een week is de ergste pijn al weg gezakt en kun je beginnen met lichte oefeningen.

zelf een diagnose stellen van je klacht, doe dan hier de gratis testIntroductievideo


Start hier met de test